Quincy’s stage

Hallo! Mijn naam is Quincy, ik ben 20 jaar oud en studeer in het derde jaar van de opleiding maritieme techniek aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds het begin van de opleiding heb ik al een passie voor jachtbouw en dit is alleen maar gegroeid. Studio Delta leek mij om deze reden dan ook een passende plek om mijn derdejaars stage te lopen.

De stage duurt in totaal 17 weken. Inmiddels ben ik over de helft van mijn stage en heb ik al veel kunnen leren door de opdracht waarmee ik bezig ben. Samen met een medestagiair werk ik aan een 35 meter explorer jacht waarbij ik me bezig hou met het constructie gedeelte en de andere stagiair met de stabiliteit. Mijn stageopdracht omvat het opstellen van een dekplan en constructieplan. In SSC worden de constructieonderdelen ingevoerd en worden de berekeningen gedaan. Dit kan vervolgens in AutoCAD worden getekend.

"De stageopdracht gaat een stuk dieper in op de kennis die ik in de afgelopen 3 jaar op school heb opgedaan."

De stageopdracht gaat een stuk dieper in op de kennis die ik in de afgelopen 3 jaar op school heb opgedaan. Ook zijn er veel dingen anders dan op school. Waar op school veel dingen met handberekeningen aangeleerd worden, gaat het nu met computerprogramma’s. Ook gaat de lesstof op school vaak over grote containerschepen/olietankers, waar het nu gaat over een jacht gaat van 35 meter. Dit maakt de stage erg kennisverbredend. Ook wordt de uitvoering van de opdracht in veel meer detail gedaan dan bij de projecten op school. Dit maakt de opdracht niet alleen uitdagend, maar ook erg leerzaam.

Bij het uitvoeren van de opdracht wordt ik vrijgelaten in keuzes die ik moet maken, maar ik kan altijd terecht als ik hulp nodig heb of als ik iets niet snap. De huidige opdracht zou in de toekomst overgenomen kunnen worden door een afstudeerder die dit schip verder kan gaan ontwikkelen.

"De huidige opdracht zou in de toekomst overgenomen kunnen worden door een afstudeerder die dit schip verder kan gaan ontwikkelen."

Ik heb nog 1,5 jaar te gaan op mijn huidige opleiding. Momenteel ben ik aan het oriënteren over de mogelijkheden om verder te gaan studeren in de vorm van een masteropleiding, maar dit is iets wat ik nog niet besloten heb. In de komende laatste weken van mijn stage hoop ik mijn stageopdracht goed af te kunnen ronden. Door de uitdaging van de opdracht weet ik nog niet of dit zal lukken, maar in het verdere verloop van mijn opleiding zal ik zeker veel aan mijn stage bij Studio Delta hebben.