Bas de Bruijn

Ik ben Bas de Bruijn en ik ben een vierde jaarstudent van de opleiding Maritieme techniek aan de Hogeschool Rotterdam. Ik heb gekozen om mijn afstudeerstage bij Studio Delta te gaan lopen. Gedurende mijn opleiding ben ik al een aantal keer tegen de naam Studio Delta aangelopen. Na verder informeren was mijn keuze algauw gemaakt om te solliciteren voor een afstudeerstage plek. Na een fijn gesprek en een globale richting van mijn afstudeeropdracht heb ik ervoor gekozen om verder te gaan in deze richting. Studio delta is naval architect bureau die zich bezighoudt met het reken en tekenwerk van een breed scala aan jachten.

In het begin van mijn studeertraject heb ik altijd al meer aantrekking tot de jachtbouw gevoeld. Zoveel mogelijk luxe op een kleine vierkante meter haalbaar zien te maken. Voor mijn afstudeeropdracht heb ik me beziggehouden met een innovatieve oplossing om laswarmte tegen te gaan in het construeren van aluminium jachten. Hierbij was het onderzoeken van lijmgebruik het hoofddoel. Dit is een erg innovatieve opdracht waar nog weinig informatie over bekend was, dit was tegelijk ook de uitdaging van dit onderzoek.

Tijdens dit onderzoek ben ik zelfstandig aan de slag gegaan maar mocht ik ergens tegen aanlopen kon Menno me verder op weg helpen. De begeleiding vanuit het bedrijf is zeer goed waardoor het stage lopen zelf soepel verliep. Ik heb veel geleerd gedurende mijn stage hier, vooral om het verband tussen de theorie en praktijk goed in het zicht te houden. De opdracht is een concept en erg theoretisch gebouwd, maar door de feedback zijn de praktijk struikelpunten ook zoveel mogelijk meegenomen.

Studio Delta is een goed bedrijf om stage te lopen voor mensen die interesse hebben in de jachtbouw. Met goede begeleiding en vakmensen is het een mooi bedrijf om veel dingen te leren. Daarnaast is het een uitzonderlijke locatie waar het kantoor gevestigd is, midden in de haven van Scheveningen.

Terugkijkend op mijn stageperiode ben ik erg tevreden met mijn bedrijfskeuze en heb ik een leerzaam traject achter de rug.