MINOR OPDRACHT

Onderdeel van mijn werk is het begeleiden van studenten. Meestal tijdens de stages hier op kantoor, maar in de afgelopen periode heb ik een groep van 4 studenten begeleid die de keuze hadden gemaakt  voor de Minor van Yachts & Small Crafts van de opleiding Maritieme Techniek.

Studenten afkomstig van verschillende opleidingen doen onderzoek in samenwerking met een bedrijf in het kader van innoveren en integreren. In dit geval was het platform waarmee gewerkt moest worden voor een potentiële klant van ons bureau.

De 2 studenten scheepsbouw, een studente product ontwerp en een student werktuigbouw hebben onderzoek gedaan naar een snelle long range cruiser, binnen de kaders en de opgegeven wensen van de klant. Een opdracht o.a. gericht op gedeeltelijk emissie vrij kunnen varen in combinatie met het afleggen van lange afstanden op hogere snelheden. Hier is gekeken naar de toepassing van foils ten behoeve van de verlaging van de weerstand. De voortstuwing was daarmee ook een uitdaging.

 

"Als iemand die niet van een maritieme studie komt maar Industrieel Product Ontwerpen, heb ik veel kunnen leren over waar de aandachtspunten liggen bij het ontwerpen van een jacht.

Door dit project is de motivatie ontstaan om verder te duiken in de Maritieme wereld, dus veel dank aan dit bedrijf voor de kans en begeleiding tijdens het afgelopen half jaar!

José Wols"

Deze groep was fantastisch om mee te werken. Wat me heeft verrast is dat door de groep een stapje harder werd gelopen. Het werk werd met inzet en interesse uitgevoerd en dat is precies waarom ik dit doe. Gemotiveerde scheepsbouwers en scheepsbouw geïnteresseerden te assisteren met het behalen van hun studie. En de resultaten waren er naar, en ook de waardering vanuit de opleidingen.

Het blijkt maar weer dat ook niet scheepsbouwers enthousiast worden van ons mooie vak. En we kunnen niet genoeg instroom hebben! Wij zullen actief blijven om dit te stimuleren.

 

Menno van Dijk