Nina blogt

Graag stel ik mij even voor, mijn naam is Nina en ik studeer Maritieme Techniek aan de Hogeschool Rotterdam. Ik heb ervoor gekozen om mijn derdejaars stage te voltooien  bij Studio Delta. Hun technische kennis en ervaring spraken mij erg aan, ook variëren hun opdrachten tussen de 10 en de 100 m. Dit leek mij een kans om nieuwe ervaring op te doen.

Voor de opdracht die ik uit moest voeren werkte ik samen met een andere stagiair. Het was aan ons om een ontwerp van een designer te vertalen naar een technisch ontwerp. Voor mijn opdracht lag de focus op de stabiliteit, samen met de andere stagiair moest ik nauw samenwerken om tot een daadwerkelijk ontwerp te komen. Het Algemeen Plan, wat de andere stagiair had getekend, heb ik omgezet in een rompvorm. Telkens moesten de aanpassingen die ik deed in MaxSurf worden verwerkt in het Algemeen Plan.

De uitdaging van mijn opdracht zat in het tankvolume. Omdat het jacht een ‘explorer yacht’ zou moeten worden en het de trans-Atlantische oversteek zou moeten maken, was het aan mij om te zorgen dat het jacht over voldoende tankcapaciteit zou beschikken en tevens zou voldoen aan de stabiliteitscriteria.

De kennis die ik hier heb opgedaan is vele malen specifieker dan wat we eerder hebben geleerd. Er wordt ook met andere programma’s gewerkt dan op school. Hierin werd ik vrij gelaten, het was aan mijzelf om dit te onderzoeken. Dit heeft ertoe geleid dat ik genoeg tijd heb genomen om het programma te begrijpen. De opdracht zelf was erg uitdagend, waardoor ik mij op onderzoekend vlak heb kunnen ontwikkelen.

"Onze opdracht, een ontwerp van een designer vertalen naar een technisch ontwerp. De uitdaging voor mij, het explorer jacht over voldoende tankcapaciteit te laten beschikken voor een trans-Atlantische oversteek"

Volgend jaar begin ik aan mijn minor, door het afgelopen jaar in de jachtindustrie gewerkt te hebben, realiseerde ik mij dat ik het belangrijk vind om mij nog breder te ontwikkelen. Hierom leek het mij verstandig om de offshore minor te volgen. Op deze manier heb ik straks kennis van verschillende branches binnen de maritieme sector.

De locatie waar Studio Delta is gevestigd is uitstekend. Soms ga ik vanaf Rotterdam op de fiets naar Scheveningen, een heerlijke route in de ochtend! Na het werk is het 2 minuten naar het strand waar we ook uitzicht op hebben. Vandaag was er Sail op Scheveningen, met alle collega’s zijn we naar het havenhoofd gelopen om de eerste Tall Ships binnen te zien komen.

Met vriendelijke groet,

Nina Beekmann – stagiair 2019